Feeling blue...

... idag är jag lite "nere" kan man säga. Jag har slutat som DT för en av de finaste stämpelbutikerna i Sverige och det gör mig ledsen förstås. Beslutet jag gjort beror på mycket på det liv jag lever! Jag jobbar 2 helger av 3 kan man säga om man räknar med att jag jobbar var tredje söndag och var tredje fredag och lördag. Jag har barn i åldrarna 8, 15 och 17 och det är just nu full aktivitet i skolorna.  Han som går i 9:an måste ha extra mycket stöd och jag försöker verkligen bistå med den stöttningen  även om det inte alltid är så lätt att förmå honom att inse vikten av detta.
Jag kan helt enkelt  inte lova guld och gröna skogar, men jag kan absolut sitta här hemma i min pysselvrå och skapa och ha kul med allt mellan himmel och jord. Jag har skapat och inspirerat sedan 1995 och har så mycket mer att ge! Finns det någon mer som prioriterar det?

Här kommer i alla fall några blåa - feeling - blue- grejer för att inspirera er :-)


Kram
/Stamparina


Utmaningar


Sista veckan på Online-utmaningarna som jag har tillsammans med 9 andra pysseltjejer. Slutspurten alltså!!!
Dessa är de kort som jag hittills gjort :-)Utmaningen ovan är att göra ett traditionellt julkort i bästa "Jenny Nyström anda". Det var grejt att sitta och klippa ut alla embossade motiv framför TV-n . Jag passade på att stämpla upp flera ex av allt, så jag har till flera kort.
WOW, va kul det var att göra nåt annat än jukort, ha! Utmaningen är att ha med "saker" som börjar på n,e, t, h, a, och här ser ni Nötter (som hänger i palmen), Elvis förstås, Twist som han dansar, Hawaii eller Hulahulatjej eller Hibiskus, Aloha.

Samma utmaning nedan:... fast jag är inte nöjd med gåvorna de bär med sig, funderar att byta ut dem mot guldpluttar?
Nasaret, Eyelets, Tre vise män eller tindrande stjärnor, Hus eller Högtid, Allmosor (gåvor).

    

Två ATC: Den första skulle vara svart-vit och den andra i naturfärger.

.... fortsättning följer, jag har ännu en del utmaningar att klura på :-)

Kramis
/Stamparina
Bloggvecka

Nästa vecka har jag Blogg-veckan på stämpelbodens blogg!

Då ska jag måla med lite ProMarkers och visa julkort som inte riktigt följer det traditionella
(gitarr - ej i butik)

Kram
/Carina


Birds

Ikväll har jag varit på fågelklubbens möte i Värnamo, och har fått ta del av brorsans fantastiska upplevelse och bilder från resan i Sibirien sommaren 2008. Bilder jag tyvärr inte kan dela med mig av här och nu, men håll till godo av dessa foton som är tagna av honom. Den första bilden man får fram om man söker på Google "Birds Lars Peterson" är denna....
TRASTSÅNGARE!
http://vafk.se/
Vill ni se mer av hans foton så klicka in på galleriet och titta efter LP.

Tofsmes ....
BLÅMESEN... lite extra intressant för mig eftersom jag har den som tatuering :-)~
De läckra islomarna :-)
Kram
/Stamparina

"Innesittarväder"

I natt regnade det så kraftigt så jag trodde att en orkan var på väg, nåväl ... jag kan i alla fall sitta inne med gott samvete idag. Förra veckan var det mycket jobb för mig, sen blev jag givetvis sjuk -  feber, halsont och snuva ... atjoo! :-/
Gott är att jag ändå varit så pigg så jag kunnat sitta på stolen och pyssla en del. DT-kort framför allt, eftersom jag ska inspirera i Stämpelbodens blogg nästa vecka - då måste ni kika in! Ja, nu också såklart, det händer roliga saker där hela tiden.
STÄMPELBODEN
Igår hade jag besök av grannen Ann-Marie som pysslade julkort tillsammans med mig. Några kort blev det gjorda, inspirationen flödade medan vi drack glögg och käkade pepparkakor. Tack vännen för en himla trevlig kväll.
och GRATTIS på födelsedagen!!!


Förutom Dt fick jag de här korten gjorda under kvällen...Man får allt försöka tänka på snö, is, frost, kyla ... medan det regnar och blåser där utanför.
Tomten är från Stämpelboden och grenarna har jag köpt hos Papermaze.En liten läcker figur från Tingtura, paket från Stämpelboden och granarna (?) jo, det är "The Stampin Place". Vet inte om figuren är så där glad i julen .. det är mer som en suck - precis som jag kan känna ibland.


Skickade in ett kort till Tingturas månadstävling. Inte för att jag vann, men kortet kom med i bloggen för visning - vilket var jätteroligt!!!
Här är ett kort till Sara 11 år från sin mamma. Hoppas att det kom fram? Grattis i efterskott!!!
... och grannen Ann-Marie fyller ju år idag och hon ska få detta kort:
... och min mamma :-)
Förhoppningvis är hon hemma från Florida nu - väntar på att hon ska ringa! (hon kommer inte att bli glad åt vädret här hemma, hmmm) men hon fyller också år idag! GRATTIS MOR!
kort visas INTE ännu.

Tillbaka till pysselhörnan ...

Kramis
/Stamparina


Före och efter bild


Jag lovade Annika att visa "före och efter bild" på mitt kök efter att jag satt upp mina nya gardiner! Jag har väntat ganska länge på att få hem dem. Jag har väntat på ett SMS, men jag gick i alla fall till affären för att kolla för säkerhets skull och de hade kommit IDAG! När jag hade satt upp gardinerna ikväll kom SMS-et om att jag kunde hämta dem :-D
Det är min 17 åriga son som klagat på att de gamla gardinerna var det fulaste i hela huset ... och i.o.f.s. hade jag ändå tänkt att köpa nytt, så nu är både han och jag nöjda!

FÖRE:EFTER:... givetvis har jag städat upp lite extra mycket innan jag tog efter-bilden

Nu ska jag snart skicka iväg RAK-kort nummer 2 och dra en ny lapp.
Detta kort kommer i någons låda den här veckan. Jag minns inte när jag gjorde kortet, men det var i alla fall innan jag började göra 15x15 kort. Rutan är en stämpel (stämplad tre ggr), den kinesiska texten en och blommen en - förstås.
ALLT är embossat på kortet och jag har använt VersaColor och klart embossingpulver.
.... ett litet smakprov på ett DT-kort till Stämpelboden får ni också.
Det doftar KANEL.
Jag har stämplat swirlen med VersaMark och duttat över med kanel. Cirkeln är också fylld med detta + att fluffet på muffinsen innehåller väldoftande kanel.Kram
/Stamparina


Stämpelbodens mara

Stämpelbodens mara i helgen har varit helt underbar!!! Som vanligt sprang jag mest runt och irrade runt, men jag lyckades ändå hinna med att hjälpa några av deras kunder + prata mycket med alla underbara människor där. Och minsann, ett kort pysslade jag ihop. Det var från deras utmaning där man skulle tänka på snö, is, kyla ... och jag vann 2:a pris!!! Ett stort paket med alla möjliga läckerheter fick jag. Yihaa, vad glad jag blev. Första pris vanns av Christine och tredje pris av Milo. Mycket duktiga tjejer båda två!!!

Här är mitt kort som jag fick pris för:Papper och stämplar från STÄMPELBODEN, på löven - det nya roliga fluffet.


Runt omkring mig vid pysselbordet hade jag vännerna Jaana, Annika, netha, Paula och Julia. Som vanligt var det många goa skratt (ni är underbara). Efter maran, hemma hos Jaana kom jag igång med pysslandet lite och gjorde ett par kort till.Svärfar fyller 70 den 4 november - och han har oftast många järn i elden, så detta motiv passar honom utmärkt! :-)Jag kan inte bestämma mig för om detta kort är färdigt eller inte (?), men "less is more" kanske?

Nu har jag samlat på mig hur mycket inspiration som helst och hoppas att tiden räcker till för skapandet också.

Passa på nu också och gå in på min andra blogg! Rösta på ett kort i min "Konst-utmaning" och/eller gör ett kort i temat "Vingar" till min nya tävling.

UTMANINGSBLOGGEN

Vi ses snart här igen, här kommer skapas!

Kram
/Stamparina